Treceți la conținutul principal

Cum sa alegi meniul nuntii? Cele mai bune sfaturi pentru a evita greșelile!

Banchetul nuntii tale este unul dintre elementele pe care oaspetii le vor aminti cel mai mult, vine la tine cu cateva sfaturi simple pentru a-ti satisface clientii!


Trebuie subliniat în primul rând că, în ciuda bunăvoinței, va fi imposibil să vă mulțumim tuturor. Va fi o rudă îndepărtată care să vă spună de ce la nunta lui X a mâncat mult mai bine, în timp ce porțiunile lui erau mai generoase și așa mai departe.

Fiți conștienți, totuși, că căsătoria este a voastră și, prin urmare, trebuie să alegeți întotdeauna în funcție de ceea ce tu și partenerul tău, preferând cel care te reprezintă cel mai bine. Cine te cunoaște și te iubește, vei ști foarte bine ce să te aștepți de la banchet și nu vei fi dezamăgit!


Înainte de a alege meniul nunții


Înainte de a vă lăsa câteva sugestii pentru meniul dvs. de nuntă, vă reamintim că succesul unui banchet de nuntă nu este măsurat prin cantitatea de feluri de mâncare oferite, dar trebuie să știți cum să le alegeți, să le oferiți în cantitatea potrivită, în ordinea corectă și într-un timp relativ scurt.

Odată ce ați decis un anumit meniu, trebuie să efectuați testul de meniu pentru a evita surprizele în ziua nunții dvs.! Toate restaurantele oferă posibilitatea de a testa meniul, deci nu ezitați să întrebați.

Elemente de luat în considerare la alegerea meniului

Bugetul. Trebuie să stabiliți un buget pentru banchet înainte de a vizita un restaurant sau un restaurant.

Timp bancar. Chiar dacă faceți banchete mari indiferent de timp, de obicei același meniu nu este oferit într-o nuntă în timpul zilei sau într-o nuntă de seară. Meniurile abundente sunt mai potrivite pentru masa de prânz, în timp ce mesele ușoare sunt preferabile pentru nunțile celebrate în timpul seara.

Sezonul anului. În primăvară și vară putem paria pe mâncăruri proaspete. În toamna și iarna putem alege mâncăruri fierbinți.

Locație. Nu este posibilă selectarea vesela până când locația a fost aleasă. Dacă nunta are loc în munți, carnea și legumele la grătar pot fi o opțiune excelentă, dimpotrivă, dacă nunta se află pe plajă, un meniu de pește va fi cea mai bună alegere.

Tip de chitanță. Recepția poate fi realizată cu un cocktail, un bufet de self-service, o cină elaborată cu mai multe feluri de mâncare. Nu este același meniu pentru o recepție permanentă unde puteți include mese precum canapele sau cârnați sau un meniu pentru o cină așezată, unde de obicei sunt incluse un aperitiv, un prim curs, un al doilea curs și un desert.

Stilul căsătoriei. Atmosfera pe care doriți să o creați afectează și alegerea meniului. Cum va fi nunta ta? De exemplu, dacă nunta se află în mediul rural la prânz, puteți opta pentru un meniu rustic din carne. Dacă planificați o nuntă de epocă, nu are sens să oferiți un meniu cu o bucătărie modernă.

Număr de oaspeți. Un bufet nu este recomandat atunci când aveți 500 de oaspeți, va fi inevitabil să se creeze cozile. Pe de altă parte, o căsătorie intimă vă poate permite să alegeți mai scumpe și mai dificil să pregătiți feluri de mâncare. O nunta mare necesita mancare usor de preparat.

Alegeți pe baza oaspeților. Este mai bine să vă gândiți la gusturile gastronomice ale oaspeților și să adaptați meniul la gusturile majorității. De exemplu, un număr mare de rude în vârstă s-ar putea aștepta la ceva tradițional. Nu putem oferi hamburgeri dacă oaspeții așteaptă o cină de gală.

Ce să adăugați în meniul de nunți

Aperitivele.Cei care servesc în picioare pot fi suficienți, în timpul sosirii oaspeților, cu canapele și sandvișuri fierbinți și rece, somonul afumat și șunca tăiată, însoțite de vin spumant uscat sau cocktailuri de fructe, sau tema aperitivului poate fi, de asemenea, propusă la începutul prânzului, cu un fel de mâncare delicată, îmbogățită cu sosuri ușoare.

Meniul principal si secundar.O farfurie cu pește (friptura sau sare) sau o mancare cu carne (în crustă, coapte sau cremă), cu garnitura de legume (glazurate, aburite) și salate de sezon, care trebuie intercalate cu lămâie sau sorbet de menta.

Brânză. Bufetul trebuie să includă brânzeturi proaspete și condimentate.

Desert.O înghețată ușoară sau o spumă delicată cu cafea, vanilie, ciocolată sau fructe, în ultimul caz servită cu fructe de padure sau fructe tropicale feliate.

Tortul. Firește tortul de nuntă, dar și biscuiții și pralinele care însoțesc cafeaua.

Vinuri. Pentru lista de vinuri este recomandabil să se bazeze pe un sommelier, fără să se uite că se recomandă alegerea servirii unui alt tip de vin la fiecare curs, astfel încât să se armonizeze cu felurile de mâncare oferite.

Șampanie sau vin spumant uscat cu aperitive, cu primele cursuri un vin alb uscat, rosu deschis cu carne albă principală, vin roșu mai plin cu carne roșie sau vânat. Cu tortul de nuntă puteți servi un vin spumant demi-sec sau un muscat.

Esti din Craiova si te lupți cu organizarea nunții tale? Contacteaza Restaurantul Dacia la numarul 0766640934 si lasa toata munca in grija unei echipe de experti in domeniu.